• Regular
 • Application deadline: 05.05.2024

Workplace: Göteborg - Theres Svenssons gata

Till vårt huvudkontor i Göteborg söker vi nu en IT-chef som drivs av att utveckla både medarbetare och portfölj, och som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära. Drivs du av att bygga för framtiden och har erfarenhet av förändringsarbete? Då är detta en spännande roll i ett företag med höga ambitioner.

Norconsult är det stora bolaget med det lilla företagets kultur med korta beslutsvägar, nära till medarbetarna och med en entreprenöriell och samarbetsbetonad anda. Vi är en av Nordens

största rådgivare inom samhällsplanering och projektering och våra medarbetare anlitas som expertstöd i många viktiga och spännande samhällsprojekt. Hösten 2023 noterades vi på

Oslobörsen, vilket ställde högre krav på oss att öka kvaliteten och utmana oss själva att bli ännu skickligare inom vårt verksamhetsstöd. Centralt i detta är en IT-verksamhet i framkant och av den anledningen söker vi nu rätt person för att leda detta viktiga arbete.

IT-avdelningen utgår från huvudkontoret i Göteborg och består av åtta erfarna medarbetare. Avdelningen arbetar i en matrisorganisation tillsammans med koncernens IT-funktion i Norge i frågor gällande strategi, infrastruktur, säkerhet, support, licenser, nätverk, projektledning samt inköp och leverans. Matrisorganisationen ger goda möjligheter för att både dela erfarenhet och kunskap, nyttja fördelarna som kommer av att ingå i en större organisation, och samtidigt värna om de lokala behoven i Sverige. I rollen som IT-chef har du ansvar för såväl budget som personal, och leder och utvecklar IT-avdelningen enligt en Business Partner modell mot den svenska verksamheten. Genom det är du ansvarig för att:

 • Utveckla ett nära samarbete med verksamheten, förstå de lokala behoven och omsätta detta genom att styra bolagets IT-utveckling.
 • Identifiera och implementera förbättringar av lokala IT-processer.
 • Bevaka företagets IT-aktiviteter för att säkerställa efterlevnad av lag- och kundkrav samt processer inom dataskyddsområdet.
 • Coacha och utveckla medarbetarna.
 • Hantera externa leverantörsrelationer.
 • Rekrytera och arbeta med strategisk kompetensförsörjning.

Din profil

För oss är det viktigt att du har en gedigen ledarerfarenhet med personal- och resultatansvar och drivs av att möjliggöra verksamhetens utveckling i symbios med IT och teknik. Du innehar en strategisk höjd samtidigt som du även motiveras av att hitta effektiviseringar och förbättringar av nuvarande processer. Som person är du kommunikativ och pedagogisk samtidigt som du besitter en analytisk och strukturerad förmåga. Du förstår att nyckeln till utveckling ligger i relationsbyggande med de olika delarna av verksamheten.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete som du har lett och även erfarenhet av digitaliseringsarbete på strategisk nivå. Det är meriterande om du har en bakgrund från en samhällsbyggnadsaktör likt vår, alternativt en offentlig aktör ur vår kundgrupp.

Du behöver obehindrat behärska svenska och engelska i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att något av dessa språk är ditt modersmål. Därutöver innebär  matrisorganisationen och det täta samarbetet med koncern-IT att mycket av kommunikationen sker på såväl svenska som norska.

Vi är Norconsult

Norconsult är ett av Nordens ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad som kombinerar ingenjörskonst, arkitektur och digital expertis i projekt av alla storlekar, för privata och offentliga kunder. Genom innovation och samarbete, och med vårt syfte ”Varje dag förbättrar vi vardagen”, söker vi ständigt efter hållbara, effektiva och samhällsnyttiga lösningar. Vi är 6300 medarbetare i koncernen och 1300 medarbetare i Sverige utspridda på 40 kontor. Med över 130 kontor i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen och Finland kombinerar vi tvärfacklig expertis med lokal närvaro.

För Norconsult är allas lika värde en grundförutsättning. Målsättningen är att våra medarbetare ska ha samma möjligheter att nå sin fulla potential oavsett vem de är eller hur de identifierar sig. En större bredd av perspektiv hjälper oss att förstå samhällets alla delar, utmanar oss i våra uppdrag och leder till en högre grad av innovation. Vi välkomnar därför medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Du behöver behärska svenska obehindrat i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att det är ditt modersmål.  

Bekanta dig med din blivande chef:

(4) Fredrik Blom | LinkedIn

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi endast tar emot elektroniska ansökningar.

 • Fredrik Blom

  CFO

 • Contact us